OSS - Ofte stilte spørsmål
 

Hvor får man tak i de ulike papirene som er brukt til kurvene i boka?

    Selv går jeg ofte innom bokhandlere og hobbybutikker bare for å se om de har noe spennende papir.
    Jeg bruker mye av det som tidligere kaltes gråpapir. Altså slik papir med striper som vi pakker postpakker inn i. I dag kommer dette i alle slags farger, noen også med to ulike farger (innsiden og yttersiden). Dette finnes i de fleste bokhandlere på rull.
    De bokhandlerne som jeg har funnet mye papir hos er Notabene og Norli. Dette er innpakningspapir som de selger på ruller.
    Glanspapir får man i ruller i de fleste bokhandlere og hobbybutikker, men de har et begrenset fargeutvalg. Noen har bedre utvalg. Stapels har for eksempel blokker med 14 ulike farger.
    Flere av spesialpapirene som f.eks. notene og strukturpapirene, finner du hos Panduro.
    Tiger, slange og sebramønster har jeg kjøpt på ruller hos Ikea.
    Creativ Company og Sløyd-Detaljer har også mange papir som egner seg til kurvfletting.
     

Har flettet Norgeskartet med mal fra boka. Det ble fint på den ene siden, men speilvendt på den andre.  Har du noen forslag til hvordan du kan få det riktig på begge sider?

   

Alternativ 1.
Du bør være en god julekurvmaker for å lage denne kurven. Dette er også den ”riktige” måten å gjøre det på dersom det er viktig. Har laget slike selv, men dette har en høyere vanskegrad enn dem som er brukt i boka. Man klipper de to kurvsidene ulikt. Du bretter ut hver halvdel, og tegner mønster på hele halvdelen. Vanlig på den ene siden – motsatt på den andre. Dette gjør du med begge halvdelene. MEN rutene nederst og øverst i kurven (når den henger) må være kvadratiske, slik at landomrisset har samme start og sluttpunkt. Det finnes også to enklere løsninger:

   

Alternativ 2.
På ”baksiden” kan du legge den hvite delen bak den blå. Da får du en blå flate bare avbrutt av en klippekant. For at denne ikke skal sprike, stryker du litt lim på den hvite halvdelen som nå ligger under den blå.

   

Alternativ 3.
Du kan flette to kurver der du limer sammen de to kurvene på ”baksidene”. Det vil si at du får en dobbeltkurv.

     
Har laget adventskalenderen. Der stod det at du trengte 2 stk av den minste malen og 22 stk av den største malen, men da ble det en for lite av de store. Stemmer der?
   

Ja, det er du som har rett. Det skulle stått 23 store i boka. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette.

     
Jeg har forsøk å flette Dompapen og tror jeg har forstått prinsippet, men er det riktig at det røde papiret skal ligge inne i det sorte mens man fletter? Jeg har også litt problemer med å beregne "flettemonn", hvor mye bør jeg beregne og er det riktig at nebbet er delt?
    Når det gjelder dompapen så er det riktig at det røde papiret skal ligge "oppi" det sorte når du fletter. Jeg lar nebbet så vidt henge sammen helt ytterst i tuppen. Der har du jo brettekanten som fortsetter fra strimlene.
Den røde fargen skal ikke synes på nebbet, men ligge rett under. Det stiver opp hele hodet og nebbet. Jeg har beregnet mellom 2 og 3 mm i flettetillegg på mine dompapkurver.
     
     
     
     
   
   

 

Sidene sees best i MSIE - Copyright © 2007-2019 - beate@julekurver.no - Alt på dette nettsted omfattes av loven om opphavsrett - Webdesign datronitt.no