JulekurvsamlingPr. 2019 har jeg en samling på i overkant av 1400 kurver.

 

 

Samlingen er tredelt:

1. De tradisjonelle mønstrene. Modeller som man ser igjen med variasjoner i Norge, Sverige og Danmark. Mange av disse kan føres tilbake til modellark og veiledninger fra perioden 1871-1924. Flere av mønstrene dukker opp ved å bruke de vanligste geometriske formene. Det var folk med midler som kjøpte modellark, mens tjenestefolk og andre fikk lov å tegne av eller lage modellene etter hukommelsen. Dermed fikk man mange ulike varianter av samme modell. Danmark har den mest rike og mangfoldige tradisjonen når det gjelder mønstervariasjoner også den dag i dag.

2. Designede kurver. Disse viser en egenart som noen eier som sin konstruksjon. I utstillingslokalet er kildehenvisninger alltid tilgjengelig . I Danmark er det tidligere gitt ut flere bøker om temaet, men det samme er ikke tilfellet i Sverige og Norge.

3. Kurver som jeg selv har konstruert.

 

Har hatt utstillinger av samlingen i Drammen, Hønefoss, Vikersund, på Norsk folkemuseum, Oslo, Glomdalsmuseet Elverum, Maihaugen Lillehammer og Hillestad galleri Åmli, Fjøset på Sande gamle prestegård, Borgarsyssel museum i Sarpsborg og Fredrikstad Museum, Lands museum på Dokka, Galleri Festiviteten på Eidsvoll, Notodden og Domkirkeodden på Hamar.

 

Julen 2007 dekorert jeg et dinosaurus treNaturhistorisk Museum, Oslo. All pynt var laget etter tradisjonelle teknikker og utforminger, men motivene var mange millioner år gamle.

 

 


 

 

 

 

 


 

Sidene sees best i MSIE - Copyright © 2007-2019 - beate@julekurver.no - Alt på dette nettsted omfattes av loven om opphavsrett - Webdesign datronitt.no