Julekurvboken

Å flette julekurver i papir har vært en kjent og kjær førjuls- aktivitet siden 1800-tallet. Her har generasjoner før deg satt seg ned sammen med resten av familien og formet denne pynten som så ble hengt på treet – ofte med noe godt oppi.

Mye av det vi i dag regner for å være den tradisjonelle norske julepynten, var i tidligere tider kun pynt for de bedrestilte.

Papirkurvene var noe alle kunne lage. I forhold til mye annen pynt var ikke glanspapir så kostbart, men for mange ble dette også for dyrt. I mange hjem samlet man fint papir hele året under en eller annen tung gjenstand, slik at det lå i god press.

Før jul tok man papiret frem og skapte på nytt den gode julestemning, både med aktiviteten i seg selv og med den pynten som store og små hender klippet og flettet. Det betyr at når du setter deg ned med fint papir og fletter dine kurver, så gjør du det samme som både høy og lav har gjort i lange tider. Du er med andre ord i særdeles godt selskap. Når du da i tillegg kan prøve deg på nye former, nye måter å lage kurver på, blir du med på å utvikle pynten videre – slik det alltid er blitt gjort.

Boken gir deg mulighet til å begynne i det enkle og så stadig bryne deg på nye og mer krevende utfordringer.
Nivået både på klipping og fletting er markert med symboler for hver kurv. I tillegg er boka bygd opp slik at den starter med det enkle tradisjonelle hjerte, så introduseres nye elementer utover kurv for kurv. Henger du så dine nye kunstverk på treet, vil de garantert høste beundring og du vil samtidig ha hengt opp et stykke levende norsk juletradisjon som du selv er en aktiv del av. La deg inspirere til å gjøre ditt tre til noe helt personlig, med julekurver du selv har laget.

 

Første utgaven av Julekurver kom i 2007.

Andre utgaven av Julekurver kom i 2011 og tredje utgave med softcover kom i 2012.

   
 
 

Sidene sees best i MSIE - Copyright © 2007-2019 - beate@julekurver.no - Alt på dette nettsted omfattes av loven om opphavsrett - Webdesign datronitt.no